Recept na domácí nutellu

Ohodnotit

Snad každý má rád nutellu – lahodný lískooříškový krém! Proč si však doma neudělat vlastní a mít tak možnost si ji upravit dle svého? Moc cukru, moc oříšků? Teď už žádný problém!

Co potřebujeme:nutella

  • 300g mléčné čokolády
  • hrnek lískových oříšků
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 vanilkového cukru či vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli

 

Postup přípravy:

Nejprve si v předehřáté troubě lískové oříšky opečeme na 170° po dobu cca 15 min. Lehce zhnědlé oříšky necháme chvíli vychladnout a poté odstraníme slupky zabalením do utěrky a třením o kuchyňskou desku. Než oříšky úplně vychladnou rozehřejeme si ve vodní lázni mléčnou čokoládu. Zchladlé lískáče poté důkladně rozemeleme v mixéru a přidáme k nim postupně i všechny ingredience, avšak čokoládu až úplně nakonec. Takto vyrobená nutella by měla vydržet až 2 týdny.

nutella2

Zdroj: www.frigideira.soubh.com.br 

Napsat komentář

Zobrazit tlačítka
Skrýt tlačítka