Čokoládovo-malinový cheesecake

Ohodnotit

37385_l

Tento výborný nepečený dezert si můžete připravit jednoduše i doma.

Co potřebujeme:

  •   320 g kakaových sušenek (např. BeBe)
  •   80 g másla
  •   375g smetanového sýra (např. Lučina)
  •   125 ml (1/2 hrnku) zakysané smetany
  •   70 g (1/3 hrnku) cukru krupice
  •  citrónová kůra
  •   1 x želatina v prášku
  •   60 ml (1/4 hrnku) vařící vody
  •   300 g malin (nejlépe čerstvých)
  •   60g hořké čokolády
  •   Čerstvé mátové lístky
  •   Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

Krok 1
Nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo smícháme v kuchyňském robotu dokud se hezky nespojí. Vzniklým těstem vyložíme formu na pečení (může to být i klasická dortová) a vytvoříme přibližně 2,5 cm vysoké okraje.  Na cca 15 minut vložíme formu do lednice.

Krok 2
Pomocí elektrického šlehače smícháme smetanový sýr, smetanu, cukr a citronovou kůru. Poté si v malé misce připravíme želatinu tak, že prášek zalijeme vařící vodou a mícháme, dokud se nerozpustí. Vzniklou želatinu důkladně smícháme se sýrovou směsí.

Krok 3
200g malin vmícháme do sýrové náplně a vlijeme ji do formy na těsto. Přibližně na 4 hodiny to dáme vychladit.

Krok 4
Mezitím špičky zbývajících malin si namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme např. na pečícím papíru ztuhnout.

Krok 5
Vychlazený cheesecake dozdobíme malinami s čokoládou a mátou. Nakonec můžeme vše posypat moučkovým cukrem.

www.taste.com.au

Napsat komentář

Zobrazit tlačítka
Skrýt tlačítka